expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, 29 January 2014

Ulat Beluncas Paling Berbisa di dunia

Lonomia Obliqua adalah salah satu ulat beluncas paling bahaya didunia yang telah mengakibatkan beberapa kematian setiap tahun di Amerika Selatan dan Brazil. Lonomia sering bersembunyi disebalik kulit pokok, mereka mempunyai racun berbisa yang boleh menyebabkan pendarahan yang serius, hemolisis, dan kematian.









15 comments:

  1. Ishhh.. rupanya pun dah menakutkan.. thanks sharing..

    ReplyDelete
  2. macam chomel je. nak bela boleh? tak pun bagi kucen makan. aumm!! hahahahi..

    ReplyDelete
  3. Ada juga ye ulat beluncas yang berbahaya.

    ReplyDelete
  4. saya tengok gambar tu pun dah geli.. erk...

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Eeee takutnya..tgk ulat pun dh geli..

    Jemput lawat sini http://bit.ly/1jSYLwR

    ReplyDelete
  7. Penyamaran di kulit pokok menyebabkan kita tidak berapa perasan.

    ReplyDelete
  8. mama lynn nak invite teman2 blogger join GA mama lynn. opening untuk tahun 2015 ni. hope kawan2 dapat bg support.


    http://mamalynnthestoryteller.blogspot.com/2015/01/giveaway-saya-nak-larome-apple-stem.html

    ReplyDelete
  9. uih.. dah setahun lebih tak terupdate ni.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  11. Nampak macam hiasan sahaja....warna pun menarik....tetapi berbahaya...

    ReplyDelete
  12. Nampak macam hiasan sahaja....warna pun menarik....tetapi berbahaya...

    ReplyDelete
  13. Kekuasaan Allah... Makhluk pelbagai bentuk dan jenis... Nikmat yang tak terhingga..macam kesihatan juga.. jom kongsi tip kekal cantik cara sihat.. >>>Cantik dan slim dengan ayupureslim! <<<

    ReplyDelete

Copyright © 2012-2017.All rights reserved by seribupilihan.blogspot.com