expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, 9 January 2013

BOTOL PLASTIK DAN KEGUNAANNYA



Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua.....(^_^)…






BOTOL PLASTIK DAN KEGUNAANNYA!


Ya! setiap hari tak tahulah berapa juta botol plastik 'baru', berada di pasaran, kalau dicampur yang dah tertonggok kat kedai-kedai dan pasaraya tu, entah berapa banyak lah gamaknyer yerr....?


Jadi sebagai Alternatif  dan Tanda kita sayangkan dunia ni, marilah sama-sama kita praktikkan beberapa contoh perkakas yang di perbuat dari botol-botol plastik terpakai dan terbuang di sekitar kita.


Antara Kegunaan Botol Plastik Terpakai Adalah Seperti Berikut:


No1: Tempat Makanan Burung.


Kegunaan yang di kira Paling Simple.... 

Tapi, Pahala Banyak… Jika Kita Ikhlas   :-)






No. 2: Pasu Bunga Canggih (A)


Kepada sesiapa yang minat menanam, bolehlah buat pasu ni banyak-banyak. 

Apa yang istimewanya, ianya di lengkapi dengan 'Penyalur Air Automatik'.







No. 3: Pasu Bunga Canggih (B)


Yang ini lain sikit. Lagi Simple. 

Di gantung menggunakan tali. 

Kalau kat rumah ada dinding kosong, bolehlah cuba..... :-)






No. 4: Alat Penyiram Tanaman


Menggunakan Alat tambahan seperti pen terpakai. 

Cucuk-cucuk pada botol, sambung dengan getah paip dan letakkan di kebun ;-)

..Selamat Mentry..






No. 5: Bumbung Rumah hijau


Kepada yang berminat bolehlah buat. Bumbung reban ayam pun boleh.... :-)






No. 6: Katil / katol


Kepada abang-abang  bujang yang dah lama dok tidur atas lantai tu....

Jom kita pakat-pakat buat katil ni... Jimat Ooooo....! Hehe...






No. 7: Perahu / Kolek / Botlek (1)


Anda  fikir sendiri lah kan...... ??? hehe...






"Abang la boleh....! Kami mahu pergi Malaysia...! Horey! 

Jangan risau abang kakak, jaket keselamatan ada niiii..."

No. 8: Perahu / Kolek / Botlek (2)






"Mari lah pindahhhh... Berpindah - pindah, ke satu eraaaa.....horey!!"



No. 9: Penyapu / Bonyapu


Dapatkan penyapu tahan lasak ini sendiri! Buat sendiri! Sapu pun Sendiri.

Boleh menyapu apa-apa sahaja! 

Malah yang lebih istemewa special.
 
Ianya boleh membawa anda terbang seperti  Harry Porter! Hehe…


 




JOM TUKAR! :-)





5 comments:

  1. Menariknya no. 6 tu.. rasa macam nak try hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh3...nanti dah siap postkan/emailkan gambar kat seribupilihan..hehe...:-)

      Delete
  2. benda2 yang terpakai sebenarnya masih berguna lagi kan..
    kreatif betul semua diatas tu

    ReplyDelete
  3. bestnya...tengok gambar2 nieh :) :) :) sukesuke

    ReplyDelete

Copyright © 2012-2017.All rights reserved by seribupilihan.blogspot.com