expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, 29 January 2013

5 Tandatangan Termahal di Dunia...





Di tempat ke-5, tandatangan diatas sekeping kertas oleh pemain gitar, penulis lirik dan penyanyi iaitu Jimmy Hendrix yang dijual dengan harga USD59,484. 






Di tempat ke-4, tandatangan pada sebuah gitar oleh penulis lirik, penerbit rakaman, pemain gitar, ahli kumpulan The Yard-birds (66'-68') dan pengasas kumpulan Led Zeppelin iaitu Jimmy Page yang dijual dengan harga USD71,087.






Di tempat ke-3, salinan tandatangan terakhir pemain gitar dan penyanyi kumpulan The Beatles iaitu John Lennon yang dijual dengan harga USD525,00.






Di tempat ke-2, salinan tandatangan asli perdana menteri US yang ke 13 (1861-1865) iaitu Abraham Lincoln yang dijual pada tahun 1991 dengan harga USD748,000.






Di tempat pertama, tandatangan termahal di dunia iaitu tandatangan seorang penyair dan bangsawan terunggul Inggeris iaitu William Shakespeare. Hanya ada enam tanda tangan asli dan masing-masing dijangka sekitar USD5 juta.

16 comments:

  1. mahalnya...sangat berharga kalau mcm ni lah KY pun nak mula mencipta tandatangan lah...mana tahu kut boleh jual heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh3..KY design cantik2..nanti jual KY boleh jadi kaya..hehe..:-)

      Delete
  2. signature Jimi Hendrix memang mahal... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah..yg fanatik dgn dia yg beli nie..:-)

      Delete
  3. Replies
    1. memang mahal..tak sanggup rasa nak beli tandatangan nie..:-)

      Delete
  4. Replies
    1. a ah, mahal..sebagai informasi je entry nie..:-)

      Delete
  5. Tanda tangan orang retis tentulah mahal.. tak mampu nak suruh depa tanda tangan. hehe.. pokai dibuatnya. Suka tanda tangan Abraham Lincoln comel je. ^^

    ReplyDelete
  6. agak2 liyana klu tanda tgn 5zol ni brapa ringgit ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tengok dulu tanda tgn 5zol baru boleh letak harga..hehe..:-)

      Delete
  7. salam blogger dari Pengemis Cinta

    ReplyDelete
  8. org2 tersohor pemilik tandatangan termahal. Mereka tu ternama, cemerlang dan terbilang

    ReplyDelete

Copyright © 2012-2017.All rights reserved by seribupilihan.blogspot.com