expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, 6 May 2012

Palestin mahu tiada negara IsraelGAMBAR fail menunjukkan penduduk Palestin menyertai tunjuk perasaan menentang penempatan haram Yahudi di sebuah kawasan yang menghadap pemandangan Masjid Kubah Emas di Baitulmuqaddis pada 20 April lalu.TEBING BARAT - Seorang tokoh terkemuka Palestin mahu Palestin menggugurkan cadangan penubuhan dua buah negara bagi menyelesaikan krisis di Asia Barat.


Rundingan yang melibatkan penubuhan negara Israel dan Palestin telah berlanjutan selama beberapa dekad.


Sebaliknya, penduduk Palestin mungkin berusaha menubuhkan sebuah negara yang terdiri daripada pelbagai etnik yang meliputi Palestin termasuk Israel.


Kenyataan itu dibuat oleh bekas Perdana Menteri Palestin, Ahmed Qureia.


Menurutnya, rundingan damai yang melibatkan kedua-dua negara hanya merugikan masa.


Beliau berkata, Israel menggagalkan rundingan itu sendiri kerana ia menempatkan penempatan haram di Tebing Barat dan menghalang penduduk Palestin daripada memenuhi cita-cita untuk menjadikan timur Baitulmuqaddis sebagai ibu kota mereka.


"Jika itu ialah dasar, saya rasa ia merupakan pembohongan besar untuk bercakap tentang penyelesaian dua buah negara," katanya kelmarin.


"Israel yang membunuh peluang untuk mewujudkan dua buah negara," tambahnya. - Agensi


p/s: sama-samalah kita berdoa agar pendudk palestin selamat dari kekejaman Israel laknatullah..semoga mereka mendapat rahmat dari Allah S.W.T..Amin…..

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2012-2017.All rights reserved by seribupilihan.blogspot.com